BOZPforum.cz Magazín Logo

Jak to dopadá, když se pan řidič vykašle na jednu ze svých základních povinností a to zabezpečit (upevnit) náklad ve vozidle? Tak to můžete vidět na fotografii. Řidiči dodávky se v zatáčce “vysypal” balík kovových tyčí délky cca 3 m. Váha takového balíku musela být několik set kilogramů a náraz do něj, by pro osobní vozidlo znamenal pravděpodobně konečnou a pro jeho osádku určitě nic dobrého. Bylo velkým štěstím, že se to stalo v tomto místě, kde se kvůli ostré zatáčce jezdí krokem a že zrovna nikdo za dodávkou nejel.

Stát se to o několik set metrů dál, kde se nachází dlouhá rovinka “do kopce”, kde se běžně jezdí 100 a více km / hod, mohl se řidič dodávky dostat i do večerních zpráv a ne zrovna jako hrdina.

Řidič ale prozíravě místo nehody označil výstražným trojúhelníkem, odhadem určitě ne ve vzdálenosti 50 m za vozidlem a začal balík rozebírat a postupně jednotlivé tyče opět nakládat do vozidla. No nezbývalo než doufat, že podruhé je již “nevysype””

Pokud se řidič poznává, tak jej tímto srdečně zdravíme.

Ing. Vít Hofman
Ing. Vít Hofman Specialista BOZP a PO
Odborně způsobilá osoba k zajišťování úkolů prevence rizik v oblasti bezpečnosti a ochrany zdraví při práci, technik požární ochrany Ing. Vít Hofman | SAW [IČO: 020 65 681]
Podnikající fyzická osoba Autor projektu BOZPforum.cz Motto: Kdybych dělal jen to, co umím, tak bych neuměl nikdy nic!
follow me

Byl pro vás příspěvek užitečný?

Hodnotit mohou pouze registrovaní uživatelé. Score: 0 / 5. Počet hodnotících: 0

Doposud nikdo nehodnotil. Buďte první, kdo příspěvek ohodnotí.

Pokud se vám příspěvek líbil...

Sledujte nás také na sociálních sítích.

Omlouváme se, že pro vás nebyl tento příspěvek užitečný a děkujeme za vaši zpětnou vazbu.

Pojďme tento článek vylepšit!

Řekněte nám, co bychom mohli vylepšit?

nAPIŠTE NÁM SVŮJ NÁZOR

Odběry
Upozornit na
guest


0 Komentáře
Vložené zpětné vazby
Zobrazit všechny komentáře
BOZPforum.cz - logo
O nás
BOZPForum.cz je největší komunitní portál zaměřující se na problematiku bezpečnosti a ochrany zdraví při práci v Česku a na Slovensku, jehož hlavním cílem je šířit povědomí o bezpečnosti.
Portál je určen nejen k diskusi odborníků, ale také celé široké veřejnosti, která má zájem na zajištění bezpečnosti a na aktuálních, odborných a relevantních informacích z tohoto oboru, ale také mnohých dalších. Na BOZPForum.cz nenajdete pouze diskusní prostor, ale také informace, články a zajímavosti ze světa bezpečnosti, fotografie, videa a nabídku zajímavých kurzů a seminářů.

Kontaktujte nás: [email protected]
Copyright: Ing. Vít Hofman 2023
Vytvořeno k záchraně životů!
apartmentfile-addgraduation-hatuserscalendar-fullbubblechevron-down
0
Sdělte ostatním svůj názor!x
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram